Notify Message
Forums
Page 1
Search
#13779081 May 26, 2018 at 01:55 PM · Edited 2 years ago
Guild Master
100 Posts
FM ΓΕG
TO Raiders
Κοιν. Socials


Απαραίτητοι Κανόνες και Διατάγματα


Σε αυτό το Post θα αναρτήσω όλες τις διαταγές της διοίκησης προς τα members του Guild ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως σύγχυση ως προς το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε.

Θα ξεκινήσω με τα απλά βήματα και όσο περνάει ο καιρός, θα το εμπλουτίζω.

ΒΗΜΑ 0

Βάλε Game Card.

Σε κάποιους θα φαίνεται παράξενο αυτή η διαταγή αλλά υπάρχουν συμπαίχτες μας που αδυνατούν να πληρώσουν τη συνδρομή τους, κυρίως γιατί ξοδεύουν όλα τους τα λεφτά σε προφυλακτικά για τις ατελείωτες ώρες πούτσας που ρίχνουν.
Από τη στιγμή που κάνεις application στο συγκεκριμένο guild είσαι υποχρεωμένος να έχεις πληρώσει ή να έχεις τη δυνατότητα να πληρώσεις, τη συνδρομή σου μέχρι το τέλος του εκάστοτε tier (θα εξηγήσω παρακάτω γιατί).
Δες το σαν να προσπαθείς να πιάσεις δουλειά κάπου. Ζητάς να σε προσλάβουν και αφού περνάς από μια συνέντευξη για να δουν αν είσαι ψυχοπαθής ή όχι, ξεκινάς και τσαπίζεις μπαξέδες όλη μέρα. Μία μέρα χαλάει το αυτοκίνητο σου και παίρνεις το αφεντικό σου την Κυρά Τασούλα τηλέφωνο και της λες πως δε θα μπορέσεις να βγάλεις τα καρότα σήμερα γιατί δεν έχεις τρόπο να έρθεις, ούτε σήμερα, ούτε τις επόμενες 14.834 μέρες που είχες προβλέψει να κρατήσει αυτή η λαμπρή καριέρα.
Στο guild κάνεις κάτι παρόμοιο, με τη διαφορά ότι εγώ τον έχω μεγαλύτερο από την Τασούλα και κυρίως γιατί εγώ αφιέρωσα χρόνο για να σου μάθω να τσαπίζεις.
Θα πρέπει να κατανοήσεις ότι εγώ επενδύω πάνω σου και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πας για καφέ ή να αγοράσεις προφυλακτικά εφόσον τα οικονομικά σου είναι τόσο στενά.
Επίσης, στους DnG ήμαστε οικογένεια, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από την ομάδα σου, κανείς δεν πρόκειται να σε περάσει για πρεζόνι που θέλει να φάει τα gold του σε mana crystals. Η περηφάνια σου αυτή δεν σε κολακεύει, ίσα ίσα σε ρίχνει στα μάτια των συμπαιχτών σου που σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή (όλο το tier είναι κρίσιμη στιγμή για τους DnG) τους παρατάς και δεν κινείς γη και ουρανό για να βρεις μία λύση.
Ευτυχώς για όλους η guild bank διαθέτει ένα μικρό απόθεμα gold το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή καλύτερα να επενδυθεί πάνω σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις.


Βήμα 1

Ενημέρωση


Μετά την game card η ενημέρωση είναι το πιο σημαντικό πράγμα.
Δεν έχει καθόλου σημασία αν εσύ το θεωρείς σοβαρό ή όχι. Όσο είμαι gm εγώ και κάνεις raid κάτω από τη δικιά μου διοίκηση, θα είσαι υποχρεωμένος να ενημερώνεις για τα πάντα.

Το Calendar είναι η πρώτη μορφή ενημέρωσης και η πιο σημαντική από όλες.
Τα invites γίνονται ένα μήνα πριν για να έχεις χρόνο να αποφασίσεις αν θα έρθεις ή όχι.
Νομίζω το παγκόσμιο recor ατυχίας που θα βρισκόσουν σε μία παρόμοια κατάσταση στην οποία δε θα μπορούσες να ενημερώσεις, έγινε ταινία.
Ο ένας μήνας έχει καθιερωθεί για να μη σου τύχει ποτέ κάτι τέτοιο.Εφόσον καταφέρεις και σπάσεις το ρεκόρ και μείνεις ένα μήνα κρεμασμένος στα βράχια, θα δείξω κατανόηση.

Μπορείς να πατήσεις Accept σε όλα τα raid και αν αλλάξει κάτι μπορείς πολύ άνετα να το γυρίσεις σε tentative ή decline.
Εναλλακτικοί τρόποι ενημέρωσης του Calendar είναι να επικοινωνήσεις μαζί μου και να μου ζητήσεις να βάλω Accept, Decline, Tentative για ένα συγκεκριμένο raid. Επίσης, μπορείς να ενημερώσεις κάποιον officer ή συμπαίχτη σου για να μου το πει εκ μέρους σου.
Όπως και να έχει, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να έχεις απαντήσει στο Calendar μέχρι τις 16:00 τοπική ή 1400Ζ γιατί τότε γίνεται το τελευταίο check και κλειδώνουν τα invites.
Εφόσον δεν απαντήσεις, η τιμωρία σου θα είναι οποιαδήποτε αποφασίσω.
Και επειδή ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν διαβάζετε αυτά που γράφω και οι ελάχιστοι που τα διαβάζετε, προσπερνάτε τα ψιλά γράμματα, θα σας το γράψω με bold και με όμορφα χρωματάκια για να μπορεί ο πεντάχρονος εγκέφαλός σας να το επεξεργαστεί.

Διαβάζοντας αυτό, αποδέχεσαι πως σε περίπτωση που δεν πατήσεις στο calendar ή δεν ενημερώσεις για κάποια έκτακτη απουσία σου, μπορώ να σε τιμωρήσω με οποιοδήποτε τρόπο κρίνω εγώ σωστό στο μέλλον χωρίς κάποιο περιορισμό όσο αναφορά το είδος και το μέγεθος της τιμορίας.


Αυτή η μικρή διευκρίνηση γίνεται διότι κάποια άτομα δεν μπορούν να αντικατασταθούν στα boss, η οποία είναι η πιο απλή μορφή τιμωρίας, και θα μείνει πολύ πίσω το progress του guild με την αποβολή τους. Δεν πειράζει, έχουμε μέλλον, εδώ θα ήμαστε, θα σε γαμήσω.
Στην περίπτωση που στις 16:00 τοπική δεν έχουμε αρκετά sign ups για να κάνουμε raid, το raid θα ακυρώνεται κατά την κρίση μου.
Αν δεν θέλεις να γίνει κάτι τέτοιο, πάρε λίγο στροφές και συνειδητοποίησε ότι αυτό που γράφω αφορά εσένα. Ξέρω ότι σκέφτεσαι πως έχεις πατήσει σε όλα τα raid αλλά κάνεις πολύ μεγάλο λάθος βλήμα δεν έχεις πατήσει και δεν είναι η πρώτη φορά. Fucking ξύπνα.

Συνεχίζω με την ενημέρωση περνώντας στο πιο συγκεκριμένο κομμάτι του "μου έτυχε κάτι"Έχεις πάει παραλία με γκομενάκια γιατί ως γνωστό, γαμάς. Πολύ.
Και σου τυχαίνει αυτό το ατύχημα όπως το φίλο στη φωτογραφία.
Θα ήθελα να προσέξεις πως ενώ κρέμεσαι με το ένα χέρι από το γκρεμό, το άλλο σου χέρι είναι απολύτως ελεύθερο να πιάσει το κινητό σου και να στείλει ένα μήνυμα.
Ναι ενώ κρέμεσαι.
Σε περίπτωση που το άλλο σου χέρι προσπαθεί να σώσει κάποιον φίλο σου που έχει πέσει και αυτός μαζί σου στο γκρεμό, δεν είμαι παράλογος, δε θα σου ζητούσα ποτέ να τον αφήσεις.
Από τη στιγμή όμως που αδυνατείς να ενημερώσεις την ομάδα σου και εμείς σε ψάχνουμε, σου έχει παρουσιαστεί μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να κάνεις recruit.
Μπορείς να ζητήσεις από τον φίλο σου να ξεκινήσει να παίζει wow στους DnG για να μην τον αφήσεις να πέσει.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μία ιστορία για να καταλάβετε σε τι άκρα απαιτώ να φτάνετε για να πετυχαίνετε την ενημέρωση.

Το 2013 ενώ έκανα hardcore raiding και ήμουν στο τελευταίο boss του tier, κατέβαινα από το χωριό μου στην Πάτρα όπου ζω τα τελευταία 6 χρόνια.
Είχα ξεκινήσει νωρίς το πρωί για να προλάβω να φτάσω το βράδυ σπίτι και να στήσω το pc μου για να κάνω raid.
Σε κάποια φάση έξω από το Αγρίνιο που φεύγει το λάστιχο από την πίσω ρόδα και αφού διέσχισα περίπου 3 χιλιόμετρα με τη ζάντα σταμάτησα στην άκρη του δρόμου.
Η διαδικασία να έρθει η οδική να με πάρει κράτησε ώρες και μου ήταν ξεκάθαρο μία ώρα πριν το raid ότι θα το χάσω.
Χωρίς να έχω smartphone ή δεδομένα στο κινητό. πήρα τηλέφωνο τον κολλητό μου στα Χανιά.
Του εξήγησα την κατάσταση και με τους κωδικούς που του έδωσα, μπήκε στο site του guild και έγραψε εκ μέρους μου πως δε θα μπορέσω να έρθω στο raid.

Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος.

Μπήκα σε όλη αυτή τη διαδικασία τότε για να ενημερώσω έναν άγνωστο που δεν με ενδιέφερε καθόλου, ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και η ομάδα του, μόνο και μόνο για να μην με περιμένουν 19 μαλάκες μπροστά στο pc.
Θέλω να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι τους είχα τόσο πολύ γραμμένους στα αρχίδια μου, που δεν usara potions και δεν ήξερα ότι το mythic boss είχε ένα extra phase 4 στο mythic difficulty.
Παρόλα αυτά σεβόμουν τον χρόνο τους για να μπω στη διαδικασία να ενημερώσω.

Το 2018, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, όλοι έχουμε smartphones άρα μπορούμε να εγκαταστήσουμε την πολύ δημοφιλή εφαρμογή Badoo αλλά και μία άλλη εφαρμογή, το Viber.
Όσο λοιπόν γαμάς μέσω του Baddo, μπορείς να αφιερώσεις 2 δευτερόλεπτα και να μου στείλεις μήνυμα στο viber ότι έχεις ένα νέο μωράκι και θα σου πάρει λίγο χρόνο παραπάνω να το ξεπετάξεις, θα έρθεις 20:20 αντί για 20:15.

Με το bfa θα επιτρέψω ένα πολυπόθητο τρόπο απάντησης στο calendar, τα auto-accept.
Ανά καιρούς μου έχουν ζητήσει άτομα να τους πατάω σε όλα τα raid accept και η αλήθεια είναι ότι το έκανα μέχρι που κάποιος είχε προγραμματισμένο να μην έρθει στο raid ενώ είχα πατήσει αυτό το "auto-accept".
Το auto-accept δεν θα εφαρμοστεί για αναπληρωματικά raid και για περιόδους διακοπών.
Όσοι επιθυμείτε λοιπόν, επικοινωνήστε μαζί μου και θα πατάω εγώ accept αντί για εσάς σε όλα τα raid.

ΒΗΜΑ 2

Συνειδητοποίησε που μπαίνεις.

Οι DnG είναι ένα guild που έχει εξελιχθεί αρκετά μέσα στα χρόνια, αλλά ο στόχος μας δεν έχει αλλάξει στο τελευταίο expansion.
Στόχος του guild είναι να παίρνουμε το cutting edge σε κάθε raid tier με 3 μέρες τη βδομάδα raiding.
To world rank μας σε όλα τα kill είναι η απόδειξη του casual χαρακτήρα μας.
Είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου και από τη δική μας μεριά αλλά και από τη δική σου, να κάνεις join στην ομάδα μας όταν δεν έχεις ξεκαθαρίσει στο μυαλό σου ότι είναι αυτό που ψάχνεις.
Όταν κάνεις apply σε μία ομάδα, ζητάς την έγκριση των μελών της να σε δεχθούν σαν έναν από αυτούς γιατί θεωρητικά έχετε τους ίδιους στόχους.
Το πως αυτή η ομάδα πιάνει τους στόχους της θα το δεις μέσα από το trial σου, το οποίο εφόσον δεν σε ευχαριστεί, μπορείς να αποχωρήσεις.

Το συμβόλαιο που "υπογράφεις" μπαίνοντας στους Death and Glory, αφορά όλο το tier.
Περιμένουμε από τους raiders μας, να κάνουν commit συνειδητά σε όλο το raid tier και εφόσον δεν τους αρέσει το κλίμα του guild ή έχουν αλλάξει οι στόχοι τους, μετά το cutting edge να αποχωρίσουν.


Αν έμαθα κάτι από το SWTOR είναι πως ο Mort είναι μεγάλο μουνόπανο.
Κάτι άλλο που έμαθα είναι ότι η ειρήνη είναι ένα ψέμα, υπάρχει μόνο πάθος.
Στο WoW ήμαστε συνεχώς σε μία εμπόλεμη κατάσταση, πολεμάμε ψηφιακούς δράκους, δαίμονες και βατράχια.
Όπως είναι γνωστό σε περιόδους πολέμου, δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες, υπάρχει ο στρατός και ο στρατός έχει αυστηρή ιεραρχία.
Αυτή τη νοοτροπία έχουμε ασπαστεί και εφαρμόζουμε στους DnG (εμείς και άλλα 15000 guilds) οπότε πριν κάνεις το application σου θα ήθελα να σε ενημερώσω το προφανές:

Δεν έχουμε Δημοκρατία, έχουμε hardcore Δικτατορία.

Εφόσον δεις ότι κάποιοι κανόνες του guild δεν σε εκφράζουν ή σε περιορίζουν, μπορείς κατά τη διάρκεια του trial σου να βγεις.

Θα αναφέρω πάλι κάτι προφανές, εγώ ως guild master είμαι εδώ για να ακούω το κάθε σου πρόβλημα και να λύνω την κάθε σου απορία, οπότε αν θες κάτι να συζητηθεί πριν περάσουμε στα πιο δραστικά μέτρα είμαι 100000% στη διάθεση σου.
Η ελευθερία της άποψης φυσικά και υπάρχει χωρίς κανένα περιορισμό. Θα μπορείς πάντα να λες αυτό που θέλεις και πιστεύεις αλλά να περιμένεις και την αντίστοιχη αντίδραση.
Μπαίνεις σε ελληνικό guild, μη περιμένεις όταν πετάς τη μία βλακεία μετά την άλλη απλά να κάθομαι υπομονετικά και να σου εξηγώ το λάθος σου.
Ναι υπάρχει ειρωνεία σε αυτή την ομάδα.
Και ξεφτίλισμα.
ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Αν δε θες να κάνουμε πλάκα μαζί σου τότε μπορείς να μην κάνεις λάθη και να κάθεσαι με κλειστό το mic.
Όσο όμως υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις (ναι μικρέ Γιαννάκη η δασκάλα σου στην πρώτη δημοτικού σου είπε ψέματα, υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις), θα υπάρχουν και υποτιμητικές απαντήσεις.
Αν δεν μπορείς να το διαχειριστείς τότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνεις join ένα ελληνικό community.

Τέλος, θα ήθελα να σε ενημερώσω για το πως λειτουργούν διοικητικά οι DnG.

Έχουμε 1 Supreme Lidler που αποφασίζει και διατάζει για ότι του καυλώσει.
Αυτός ή στη συγκεκριμένη περίπτωση, εγώ, έχω ορίσει κάποια άτομα να με πλαισιώνουν για να με διευκολύνουν στη διοίκηση του Guild.
Δεν έχει σημασία αν είναι οι καλύτεροι στον τομέα τους, αν είναι σωστοί στη δουλειά τους ή αν τους έβαλα εκεί για να μπορώ να κάνω τζάμπα διακοπές στη Σητεία και στη Γερμανία.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είναι επιλογές μου και αφού αποδέχεσαι εμένα ως gm, αποδέχεσαι και αυτούς ως officers ΣΟΥ.

Όσο δεν θέλω να υπάρχουν προσωπικές προσβολές ανάμεσα στα members μου, άλλο τόσο δεν θέλω να προσβάλετε τους officers μου γιατί είμαι κομπλεξικός και το βλέπω σαν επίθεση σε εμένα.

Πέρα από τους απλούς κανόνες συμπεριφοράς που απαιτούμε από τους raiders μας, να είναι φιλικοί, ευγενικοί, χυδαίοι και κάφροι, τα πράγματα είναι πολύ απλά, ανήκετε σε κάποια υπομάδα μέσα στο guild (dps, tank, healer) και η κάθε ομάδα έχει το δικό της officer για να την καθοδηγεί.
Διοικητικά λοιπόν ο καθένας από εσάς έχει ένα ακόμα έξτρα άτομο στο οποίο θεωρητικά μπορεί να απευθυνθεί για να λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημά του.

Από θέμα rank, όλοι οι active raiders έχουν το rank του Σκληρού Καριόλη και όλοι οι Trials και Alts το rank του απαλού.
Από κάτω είναι αυτοί που ποιος τους γαμάει.

Θα στο κάνω και σε όμορφο σχηματάκι για να το καταλάβεις.

  1. Guild master: Έτσι ακριβώς είναι και το in game name
  2. Alt του Gm: Maou Alt
  3. Officers: Paragodes
  4. Active Raiders: Skiliro Karioli
  5. Trials/Alts των Active Raider: Apalos
  6. Socials: Laikos
  7. Inactives: Παραμένει το ίδιο in game

ΒΗΜΑ 3

Συνειδητοποίησε ποιος είσαι

Είναι κοινό χαρακτηριστικό του gamer να υπερεκτιμά τις δυνατότητες του και γενικότερα να μην έχει ιδέα σε ποιο επίπεδο βρίσκεται.

Και δεν μιλάω μόνο για gaming skills, αλλά και για social skills.

Πριν κάνεις join σε ένα community όπως οι DnG θα πρέπει να περάσεις λίγες ώρες μπροστά στον καθρέφτη να σκεφτείς τι θέλεις πραγματικά και αν μπορούν οι DnG να στο προσφέρουν.

Στο ανέφερα και πιο πάνω και θα στο ξαναπώ, είναι χάσιμο χρόνου και για τους δύο μας.

Στους DnG σε βλέπουμε σαν μία επένδυση. Θέλουμε να αφιερώσουμε χρόνο σε εσένα γιατί είσαι κομμάτι του μηχανισμού που θα μας προσφέρει το πολυπόθητο progress.

Πριν όμως εμείς επενδύσουμε τον χρόνο μας πάνω σου, πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν όντως θέλεις να παίξεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον σε αυτό το επίπεδο.

Αυτό που ζητάμε από τον raider μας, είναι να είναι ένας έτοιμος, ώριμος παίχτης με εμπειρία και νοοτροπία raider.

Θέλουμε όταν κάνεις ένα λάθος να το καταλαβαίνεις, να το δέχεσαι και να σκύβεις το κεφάλι κάθε φορά που τρως χύσιμο για τη βλακεία που έκανες.
Αναφέρω και παραπάνω πως αν δε θες να σε χύνουν, πρώτων δε θα έπρεπε να μπεις σε ένα guild που όλοι γαμάνε ακατάπαυστα και δεύτερων μην κάνεις λάθη.

Ξέρω ούτε το ένα ούτε το δύο είναι εφικτά, για αυτό μπες youjizz, chekare πως γίνεται η σωστή φάση και πάμε να raidaroume.

Σε περίπτωση που ο εαυτός σου πει πως έχεις πάρα πολύ υπερηφάνεια για να ανεχτείς κάτι τέτοιο, έτσι όπως διαβάζεις τη συγκεκριμένη πρόταση, σήκωσε τα μάτια σου λίγο πιο ψηλά, τώρα λίγο δεξιά, θα πρέπει να βλέπεις το όνομα που έβαλες για να μπεις στο site. Πάτα το βελάκι που δείχνει "κάτω" δίπλα από το όνομά σου, κάπου γράφει logout. Πάτα αριστερό click στο logout και καλή σου τύχη.

Για εσένα που συνεχίζεις και διαβάζεις τις απαιτήσεις μας και πιστεύεις ότι είσαι original σκληρός καριόλης και ότι θα καταφέρεις να βγάλεις τη βασική εκπαίδευση των DnG, το μαρτύριο της ανάγνωσης τελείωσε.

Πήγαινε να κάνεις το application σου και καλωσήρθες στους Death and Glory.

Maounitsa the Insane, Supreme Lidler of Death and Glory.
+2
#13779936 May 27, 2018 at 01:32 PM
Sidaksiouxos
6 Posts
Μια λέξη μονο. Θεός!
+0
#13919860 Dec 11, 2018 at 03:04 PM
Laikos
2 Posts
Είσαι όπως θα ήθελα να είναι ο στρατός :)
+0
Page 1