Notify Message
Forums
Page 1
Search
#13846705 Aug 29, 2018 at 06:24 AM · Edited 9 months ago
Guild Master
86 Posts
H mother είναι το δεύτερο boss του νέου raid Uldir, που θα αντιμετωπίσουμε σε αυτό το expansion.

Ότι πληροφορία έχω πάρει για να γράψω αυτό το guide είναι από το beta testing των Fatboss, καθώς και από το in game journal.

To video των Fatboss: Mother Heroic

Wowhead link για τα abilities: Mother Heroic


-Ξεκινώντας από τα tank aiblities, η Mother κάνει ένα castable frontal cone μπροστά της, το Sanitizing Strike το οποίο κάνει damage και όποιος χτυπηθεί από αυτό, παίρνει ένα debuff για 50% damage taken increase από αυτό το ability.

To ability αυτό στο beta testing ήταν avoidable.

Από το in game journal μας δίνεται η πληροφορία ότι το castarei μπροστά της χωρίς όμως να γίνεται πιο συγκεκριμένο, αν δηλαδή όταν φεύγει το tank από μπροστά της, αυτή τον ακολουθεί και αλλάζει direction.

Σε κάθε περίπτωση, το boss θα κοιτάει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση για να αποφεύγουν το cone τα dps και οι healers και εφόσον το tank πρέπει να φάει το hit, θα κάνουμε tank swap.

Το πως κάνουν οι Fatboss handle το cone: [url=https://youtu.be/74luuvzAjFk?list=PLu3dsh6Bc2HWhYxSl-
GAIakpsxFPNWNfZ&t=27]Sanitizing Strike handle[/url]

Μην μπερδευτείτε από το video, απλώς στο beta ονομαζόταν Sundering Scalpel και στο live του αλλάξανε όνομα.


-Το επόμενο ability που αφορά όλο το raid είναι το Purifying Flames

Βγαίνουν στα πόδια του κάθε παίχτη πιτούλες φωτιάς, οι οποίες μετά από 2 δευτερόλεπτα κάνουν explode.

Φαίνεται να είναι ένα αρκετά εύκολα avoidable mechanic, εφόσον όλο το raid είναι stackarismeno στην ίδια περιοχή, για να κάνουμε όλοι μαζί move όταν spawnaroun.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση σκληροπυρινικό stack όπως τον Argus, ένα γενικό stack σε μία μεριά της πλατφόρμας μας αρκεί.

Το πως κάνουν οι Fatboss handle το Purifying Flames: Purifying Flames handle


-To επόμενο raid wide ability είναι το Wind Tunnel

Ανοίγουν οι αεραγωγοί αριστερά ή δεξιά του δωματίου και βγαίνει αέρας ο οποίος μας κάνει pushback προς ένα patchaki λάβας.

Η φορά του ανέμου θα εναλλάσσεται, οπότε θα ξέρουμε πάντα που να βρισκόμαστε για να μην πέσουμε στο patchaki.

Στο Fatboss guide αναφέρει πως υπάρχει ένα κομμάτι τοίχου που μπορούμε να κάτσουμε με την πλάτη για να μην μας κάνει pushback το boss. Φυσικά αυτό το position θέλει μεγάλη προσοχή για να μη φάμε το cone του boss.

Επίσης, στο Fatboss guide αναφέρει πως τα winds μαζί με τα flames κάνουν overlap, οπότε αυτό θα είναι ένα σημείο που θα πρέπει να κάνουμε σωστό avoid.

Το πως κάνουν οι Fatboss handle τα winds: Wind Tunnel handle


-To πιο σημαντικό ability στο fight, το οποίο θέλει συνεργασία και κυρίως να μην κοιμάστε πάνω στο πληκτρολόγιο, είναι το Cleansing Purge

Με το που μπει το boss μέσα σε ένα δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου το αρχικό, το ίδιο το room ξεκινάει να ανεβάζει energy.

Όταν το energy φτάσει στα 100, μαντέψτε τι παθαίνουν όσοι είναι μέσα στο room.


-Ο τρόπος για να ζήσουμε από αυτό το ability είναι απλός, φεύγουμε από το δωμάτιο.

Δυστυχώς όμως, η μαμά blizzard δεν το έκανε τόσο απλό και αποφάσισε να πάρει τα τάκτικς από το πάτωμα στις Sister Mythic του ToS.

Κάθε φορά λοιπόν που ένα άτομο περνάει από το μπλε διαχωριστικό, το raid τρώει damage από το Defense Grid και παίρνουν όλοι ένα debuff για dmg taken increase από αυτό το ability για 6 δευτερόλεπτα.

Όπως και στις Sisters, θα πρέπει όλο το raid να περνάει με staggered τρόπο, ούτως ώστε πριν το chamber φτάσει 100 energy να περάσει το tank μαζί με το boss. Θα δοκιμάσουμε να περνάμε τρία άτομα κάθε φορά και ανάλογα θα μειώσουμε ή θα αυξήσουμε τα άτομα.


-Ένας από τους λόγους που πιστεύω ότι το cone θα είναι avoidable, είναι το γεγονός ότι κάθε φορά που κάποιος περνάει το grid, spawnarei addakia, τα Rmnant Of Corruptions

Τα ooze like adds αυτά spawnaroun τρία δευτερόλεπτα αφού περάσουμε το grid και είναι tankable.

Τα adds castaroun Clinging Corruption, το οποίο είναι interuptable και δεν πρέπει να περάσει.

Τα adds εκτός από Interupt, γίνονται stun και knockback, οπότε τα τρία πρώτα άτομα που θα περάσουν μέσα θα είναι σίγουρα το off tank για να τα tankarei και δύο dps με cc και θα ακολουθήσουν τριάδες από δύο dps και healers.

To grid λειτουργεί σαν διαχωριστικό όχι μόνο για το Purge, αλλά και για τα δικά μας abilities. Αυτό απλά σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χτυπήσουμε target από το ένα room στο άλλο. Παρόλα αυτά, στο Fatboss guide αναφέρει ότι τα aoe effects περνάνε από το grid, οπότε είναι κάτι που σίγουρα θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε.

Το πως κάνουν οι Fatboss handle τα adds: Remnant of Corruption handle


-Τα chamber είναι ίδια με το αρχικό.

Όταν μπούμε στο τρίτο και τελευταίο chamber, το boss παίρνει ένα debuff, το Depleted Energy. Με αυτό το debuff τρώει 100% παραπάνω damage και είναι η ώρα να ανάψουμε hero και να το κάψουμε.


-Στο τελευταίο room έχουμε ένα επιπρόσθετο mechanic, το Uldir Defensive Beam.

Αυτό είναι ένα beam που κατεβαίνει από το ταβάνι και χωρίζει το room σε τέσσερα κομμάτια. Το beam κάνει rotate για 10 δευτερόλεπτα και σκοτώνει one-shot όποιον ακουμπήσει.

Το πιο δύσκολο overlap θα είναι στο τελευταίο δωμάτιο το beam μαζί με τα winds. Θα πρέπει να ξέρουμε σε κάθε περίπτωση προς ποια μεριά θα φυσάνε τα winds για να μην μας πετάξει πάνω στο beam, καθώς και να κρατήσουμε όλα τα movement increase buffs μας για τη φάση αυτή.

Το πως κάνουν οι Fatboss handle το beam: Uldir Defensive Beam handle


Για να συνοψίσουμε.

Κάνουμε avoid τις φωτιές στο πάτωμα, σωστό position για τα winds και δεν μπαίνουμε ποτέ μπροστά στο boss.

Περνάμε το grid, κάνουμε interupt, stun, knockback τα adds.

Στο τελευταίο δωμάτιο κάνουμε avoid το beam.

+3
#13849096 Sep 01, 2018 at 03:31 PM
Skliros Kari...
18 Posts
Σίγουρα οι φωτιές δεν δίνουν κάποιο buff; Περιμένουμε και τα υπόλοιπα αν έχεις χρόνο. Διαβάστε τα tacts. Δεν είναι προαιρετικά ...... Ναι Μορτ και συ.
Μή κάμπτειν γόνυ!
+1
#13849741 Sep 02, 2018 at 08:58 AM
Skliros Kari...
21 Posts
Οι φίλοι μου μου είπαν θα μαι φλώρος αν τα δω
+1
Page 1